tirsdag 8. januar 2013

Dette vil du elske i 2013

Dette kommer du til å elske i 2013
lyder ordene fra interiørekspertene.
Videre står det:
I likhet med mote, forandrer interiørtrendene seg fra år til år. Og i de siste årene har vi lagt vår elsk på den rå og røffe industristilen.  
Det store spørsmålet er; Hva skal vi pynte med i år?
Her kommer 5 av ekspertenes meninger:  
Solveig Grøvle
som er en av grunnleggerene av interiørbloggportalen (NIB) Hun har tro på disse trendene i 2013;
Nicolas Vahé er stikkordet til de som liker trendy kjøkken. 
Neon, men mer dempet og i flere farger. Generelt blir det et mer vågalt år når det gjelder farger.
Grafiske figurer I år tror vi hjertet tar over tronen som "årets must have".
Kobber
Botanikk, Omgi deg med flora og fauna.
Natur
Lise Kristensen
Lise er Interior- og Showroom Manager hos Polhem PR i Oslo, og ser ofte trender og tendenser røre på seg lenge før det når butikkhyllene. Her er det hun tror vi kommer til å drømme om i 2013.
Vekk med hvitt, mer farger
Neon, men med et litt mykere uttrykk som noen ganger nesten går over mot pastell.
Natur, store blomstermønster, bladmønster og naturens farger. Vi ser det både i tekstiler og tapeter, samt på en del møbler.
Abstrakte mønster, Disse ser vi spesielt godt komme på tekstiler og tapeter.
Metaller, Bronsje og gull


Linda Elmin
Linda er interiørstylist og driver den populære nettbutikken Hviit. Denne damen vet uten tvil både hva vi elsker å innrede med akkurat nå, samt hva vi kommer til å ville pynte med resten av året. Her er hennes interiørspådommer for trendåret 2013:
Origamiinspirert interiør, Facetformen blir nok den nye-må-ha hos bloggerne sammen med vaser og lysestaker inspirert av japansk brettekunst.
Treverk
Marmor og porselen
Dipdye -trenden vi har sett i moteindustrien finner for alvor veien inn i boligen i løpet av våren og sommeren. En forlengelse av dette er batikkmønsteret og andre tradisjonelle håndverksmetoder som kommer frem fra glemmeboken. Teksturer og tekstiler er fortsatt viktig.
. Dagny Thurmann-Hoelseth
Dagny jobber som kreativ leder hos Fargerike, og vet akkurat hvilke farger som kommer til å få hjertet ditt til å banke raskere i 2013:
Norsk tradisjon, Vi er superstolte av å være norske, og finner frem gamle mønstre, farger og design, og tolker de på nytt. 
Vi våger mer
Farger, Nå skal det males, og valgene våre er betraktelig mer personlige enn tidligere. Vi vil ikke lenger ha det likt som naboen!
Kontraster, På den ene siden, har vi vakre organiske, feminine mønstre/former, og på den andre siden er det geometrisk og stramt.
Metaller Gull, messing, kobber og marmor er de store it-materialene i 2013
Nina Holst
Nina driver interiørinspirasjonsnettstedet Stylizimo.com, og skriver også den svært populære interiørbloggen med samme navn. Her er trendene hun tror vi kommer til å se mye av i månedene fremover:
Minimalisme
Geometri, Geometriske trykk og fasonger
Friske farger,  Nydelige rosatoner, fersken og korall er alle helt riktig, men andre farger som indigo, mintgrønn og grått kommer også i full fart inn i trendbildet.
Kobber og marmor
Diamantform
Oppsummering:
Altså, inn med Neon i pastell, mer farger både på vegger og i interiør, gull, messing, kobber, marmor, blomster- og bladmønster, batikkmønster, Facetform/ diamantform på vaser og pynteting.  
Blir kansje en litt mer feminin vår med blomster og rosa farger samtidig som gull og kobber fremdeles skal pryde hjemmene våre. Kan vi like dette? ja, så absolutt!!
Metaller i facetform
Neon, natur og batikk

Blomster og bladerKilde; Klikk.no

Ingen kommentarer: