tirsdag 30. oktober 2012

Knask eller knep

I morgen er den store Halloween dagen!

Hvorfor feirer vi egentlig Halloween?

Dette måtte jeg google.. jeg kom frem til følgende: 
Det Keltiske folket, som levde på de Britiske øyer og i Nord-Frankrike for mer enn 2000 år siden, markerte overgangen til et nytt år den 1. november. Kelterne mente at det gamle året døde om kvelden den siste dagen i oktober. Denne dagen markerte slutten på sommeren og innhøstingen, en tid der mange menneskeliv gikk tapt.
Kelterne mente også at grensen mellom det levende og det døde var kvelden før det nye året. Dette var natten da spøkelsene returnerte til jorden for å skape bråk og ødelegge avlingen.
Opprinnelig var det Samhain den 31. oktober, en høsttakkefest hvor solguden ble hyllet for å ha gitt folket den grøde de skulle leve av gjennom en lang vinter. Samtidig ville kelterne hedre de døde og skape fred rundt seg. Bøndene tente store bål for å skremme bort onde ånder. For ikke å bli gjenkjent av spøkelsene, kledde de seg ut i masker når de forlot huset.
 
Har du husket å handle inn godteri?? På Boligpluss finner du bloggernes tips til søte fristelser, enkle kostymer og skummel pynt! Se her: Boligpluss 
 

Du kan også lage din egen gresskarlykt!
 
 
Du trenger:
    1 stort gresskar
    Kniv med tagger
    Spiss, skarp kniv
    Skje
    Tusj

Bruk den taggete kniven til å skjære av et lokk på toppen av gresskaret. Hullet må være stort nok til at du får hånden nedi gresskaret.        
Fjern innmaten (frøene). Bruk skjeen for å få ut alt.
Tegn et ansikt på gresskaret med tusjen.
Skjær ut øyne, nese og munn med den spisse kniven.
Sett et stearinlys i bunnen og sett på lokket

 
Voila!! :)

Ingen kommentarer: